Du lämnar in dina tavlor för inramningar.
I butiken hittar du även tavlor samt speglar till försäljning
Hudik Glas Balkongvisning
Glasa in din altan/balkong. I butiken ser du visningsexempel i miniformat.
Du kan inreda med vackra antikglas. Kom in och få inspiration.

Kort om utbudet

Inramning

– Det är alltid en utmaning när kunden kliver in i butiken. Vilken typ av konst, vilket material och vilket uttryck har motivet? Konstnären skapar en känsla och en stämning som skall få utrymme i inramningen. När vi hittat en kombination som inte bara harmonierar utan också förhöjer motivet, det är då man bara längtar efter att få börja jobba!

Akvareller, litografier, grafik och blanka foton bör ramas in så glaset inte ligger direkt mot motivet. Ett gammalt litografiskt blad, som varit inramat med endast glas och ram, har ofta ett ”avtryck” från motivet på glasets insida. För att förhindra detta kan man t ex. använda passpartout (syrafri kartong med snedskuren öppning som monteras ovanpå motivet. På så sätt vilar glaset mot passpartouten istället. Vi använder även syrafria bakstycken för bästa bevaring av bilden.

Fönsterreparationer

Om glaset i ditt fönster går sönder försöker vi på glasmästeriet alltid byta ut och ersätta glaset oavsett vilken glas typ som suttit där. Om olyckan är framme kan du ta med dig fönsterbågen till oss eller så kommer vi och hämtar den. Du kan även få hjälp med omkittningar.

Energiglas

Med energiglas får du lägre uppvärmningskostnader. Cirka 35 procent av den energi som läcker ut ur ett småhus går genom fönstren. Äldre standardfönster med kopplade bågar har ganska dålig värmeisoleringsförmåga. Ett smart sätt är därför att förbättra fönstren med hjälp av energiglas.

Altan- och balkonginglasningar

Du kan välja uterum med skjutdörrar, vikdörrar och fasta måttanpassade dörrar. Du kan även välja mellan enkelglas eller isolerglas som gör att du kan nyttja ditt uterum året om.

Bor du i bostadsrätt skapar en balkonginglasning både mer utrymme och lugn och ro. Dessutom kan lägenhetens uppvärmningskostnaderna minska med en inglasning. Så det finns en mängd anledningar till att låta glasa in sin balkong.

Kostnadsfri offert fackmässigt utfört

EnergyBlinds – solfilmsrullgardiner

Du ser ut men ändå blockeras upp till 99% av solens skadliga UV-strålar, värmeinstrålningen minskas med över 80%. Dessutom förbättras fönstrets U-värde med så mycket som 44%.

EnergyBlinds består av en tonad solfilm som laminerats samman med en högreflekterande aluminiumfolie, vilket ger oslagbar solenergireflektion. Större delen av den inkommande solvärmen reflekteras tillbaka, utan att rummet värms upp.

Antikglas

Äkta antikglas från 1700 talet till början på 1900.

Du är alltid välkommen att maila, ringa eller komma in till oss så får du en kostnadsfri offert