Hudik Glas drivs idag av glasmästare Tomas Larsson tillsammans med hustrun Anna-Lena
hudik glas - originaltapet
Detalj av originaltapeten som du hittar i trappen påväg ner i verkstan. Målningen är troligen från tiden när Ullberg drev möbelaffär i lokalen tiden mellan karameller och glas

Med glas i blodet

Hudiksvalls Glasmästeri AB startades 1947 av Tage Grimner och har funnits i samma  lokaler sedan 1959. I mitten av 50-talet började Göte Larsson arbeta på företaget och 1976 tog han över verksamheten som idag drivs av sonen Tomas Larsson.

Tomas, som idag har arbetat som glasmästare i drygt 30 år,  har jobbat i firman sedan 1984. Verksamheten kallas idag Hudik Glas och finns kvar i samma lokaler i centrala Hudiksvall.

Under åren har många stora som små projekt utförts. Ett av de största inom antikglas var när 120 rutor med äkta antikglas monterades i Rogsta Kyrkan för något år sedan.

Innan glasmästeriet flyttade in fanns här bl.a ”Jerlins karamellfabrik”

Jerlins konfekt-, karamell- och saftfabrik var en karamellfabrik som var verksam kring sekelskiftet 1900.

Grundaren Olof Jerlins första fabrik startade 1889 på Skolgatan i stadsdelen Åvik, men förstördes i en stor brand 1906. Därefter uppförde han 1907 en ny konfektfabrik på Storgatan. Då verksamheten senare behövde större lokaler byggde han 1923 en ny fabrik i Håsta by dit tillverkningen flyttade. (källa: Wikipedia)

 

Vid frågor, tveka inte att höra av dig ››